Skip to content Skip to footer

Armband VI AUT BAT Mobilisatie sept 1939 gehelmde soldaat serie

4.7/5 - (13 stemmen)

Een armband van het VI AUT BAT uit de mobilisatie september 1939 serie met de gehelmde soldaat. Deze armband bevat het logo van het Auto Bataljon met daarbij het nummer 6 in Romeinse Cijfers VI. Het VI (zesde) AUT BAT was verantwoordelijk voor de gewondenzorg. Vandaar het Rode Kruis onder het logo.

Er zijn armbanden met verschillende wapens bekend, waaronder van Nederland, van provincies (Noord Brabant, Gelderland), steden (’s Hertogenbosch, Zeist) en eenheden (zoals dit exemplaar). Deze armband is erg zeldzaam. Er zijn slechts een aantal exemplaren bekend.

In de mobilisatie sept 1939 serie zijn onder andere asbakken, theezeefjes, briefopeners, suikerlepels, armbanden, servetringen en bonbon schaaltjes verschenen. De verzilverde voorwerpen werden meestal cadeau gedaan aan de geliefde thuis of aan de (schoon)familie. Alle voorwerpen uit deze serie zijn gemaakt door de fabrikant “Solafabriek M. J. Gerritsen N V. Zeist”.

Armband VI AUT BAT Mobilisatie sept 1939 gehelmde soldaat serie
TitelArmband VI AUT BAT Mobilisatie sept 1939 gehelmde soldaat serieDatering1939LandNederlandMateriaalVerzilverd koperFabrikantSolafabriek M. J. Gerritsen N V. ZeistShare

Leave a comment