Skip to content Skip to footer

Huisvlijt Wij blijven Trouw aan Wilhelmina van Nassau

5/5 - (10 stemmen)

Koningin Wilhelmina vertrok in mei 1940 als gevolg van de inval van Nazi Duitsland uit Nederland. Na haar vertrek was het de vurige wens van verschillende Nederlanders dat ze uiteindelijk weer terug zou komen naar Nederland. Ondanks haar vlucht bleef men trouw aan Koningin Wilhelmina. Op het bordje prijkt bovenaan de tekst “Zij komt terug” met boven het woord komt een kroon. Daaronder is een oranje boot afgebeeld met de Nederlandse vlag erop wat vermoedelijk symbool staat voor het vertrek naar Engeland.

Onder de afbeelding staat de tekst “Wij blijven trouw aan Wilhelmina v. Nassau”. Links en rechtsboven zijn de B (staat voor Bernhard) en J (staat voor Juliana) afgebeeld. In het midden onderaan zie je B (staat voor Beatrix), I (staat voor Irene) en M (staat voor Margriet) afgebeeld. Omdat Prinses Margriet pas op 19 januari 1943 in Canada geboren werd zal dit stuk huisvlijt van na 19 januari 1943 dateren.

Huisvlijt Wij blijven Trouw aan Wilhelmina van Nassau
TitelHuisvlijt Wij blijven Trouw aan Wilhelmina van NassauDateringTussen 19 januari 1943 en 5 mei 1945MateriaalHout en/of KurkTechniekPyrografie (Houtbranden)LandNederlandShare

Leave a comment