Skip to content Skip to footer

Lepeltje Mobilisatie sept 1939 serie gehelmde soldaat

4.8/5 - (14 stemmen)

Een theelepeltje in prachtige staat uit de mobilisatie september 1939 serie met de gehelmde soldaat. Opvallend is dat het zeldzame originele doosje bij dit lepeltje bewaard is gebleven. Het doosje bevat de tekst “Ter Herinnering aan de Mobilisatie – September 1939” met daarbij aan de linkerzijde de kenmerkende gehelmde soldaat en aan de rechterzijde het wapen van Nederland. Ook de Nederlandse driekleur is prominent aanwezig. De binnenzijde van het doosje bevat de naam van de fabrikant, namelijk “Solafabriek M. J. Gerritsen N V. Zeist”.

In deze serie zijn onder andere asbakken, theezeefjes, briefopeners, suikerlepels, armbanden, servetringen en bonbon schaaltjes verschenen. De verzilverde voorwerpen werden meestal cadeau gedaan aan de geliefde thuis of aan de (schoon)familie. De theelepeltjes uit deze serie zijn het minst zeldzaam. Een dergelijk lepeltje met origineel doosje zoals deze is echter wel enorm zeldzaam.

Officieel werd de mobilisatie overigens afgekondigd eind augustus 1939, dus het is eigenlijk grappig dat deze serie bekend staat als sept. 1939 serie in plaats van als de aug. 1939 serie.

Lepeltje Mobilisatie sept 1939 serie in origineel doosje
TitelLepeltje Mobilisatie sept 1939 serieDatering1939LandNederlandMateriaalVerzilverd koperFabrikantSolafabriek M. J. Gerritsen N V. ZeistShare

Leave a comment