Skip to content Skip to footer

Medaille Wandelmars 25 KM 1940 Ontwikkeling en Ontspanning Commissie Amsterdam

5/5 - (4 stemmen)

In 1940 werd door de Centrale Commissie voor Sport onder de gemobiliseerden in en om Amsterdam een wandelmars georganiseerd in het kader van Ontwikkeling en Ontspanning (O&O). Deze commissie had zich het volgende ten doel gesteld: “De lichamelijke ontwikkeling van den militair op een voor hem aantrekkelijke wijze zoo hoog mogelijk op te voeren en daarvoor werd de medewerking gevraagd aan alle Amsterdamsche sportorganisaties”.

Deze medaille werd uitgereikt aan gemobiliseerde soldaten die deelnamen aan de 25 kilometer wandelmars. Het lintje is opgemaakt in de kleuren van Amsterdam, namelijk rood en zwart. De medaille is gemaakt door Koninklijke Begeer te Voorschoten. In het kader van Ontwikkeling en Ontspanning werden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder cursussen, wandelmarsen en sportwedstrijden ter bevordering van de ontwikkeling en ontspanning van de gemobiliseerde soldaten.

Medaille Wandelmars 25 KM 1940 Ontwikkeling en Ontspanning Amsterdam
TitelMedaille Wandelmars 25 KM 1940 Ontwikkeling en Ontspanning AmsterdamDatering1940OrganisatorCentrale Commissie voor Sport onder de gemobiliseerden in en om AmsterdamFabrikantBegeer te VoorschotenShare

Leave a comment