Skip to content Skip to footer

Penning 5e compagnie depot Geneeskundige Troepen

5/5 - (6 stemmen)

Een prachtige penning van de vijfde compagnie van het depot Geneeskundige Troepen. De voorzijde van de penning bevat een slang die zich kronkelt op een bokaal. Deze esculaap wordt omgeven door twee lauwertakken met een lint met daarop het embleem van de Geneeskundige troepen, namelijk het rode kruis. Onder het embleem staat het omschrift: “AMSTERDAM UTRECHT – 29 AUG. 1939 JUNI 1940 – 5E COMP. DEPOT GENEESKUNDIGE TROEPEN.” De soldaten die in het Depot van de Geneeskundige Troepen werden getraind voordat ze ingezet konden worden tijdens de strijd.

De penning is gemaakt door Koninklijke Begeer te Voorschoten. De diameter van de penning is 40 mm en hij is gemaakt van brons. Deze penning is na de Duitse inval op 10 mei 1940 uitgegeven, wat duidt op de data uit het omschrift op de penning. Op 29 augustus 1939 was het Nederlandse leger gemobiliseerd en in juni 1940 was Nederland bezet door Nazi Duitsland.

Penning 5e compagnie depot Geneeskundige Troepen
TitelPenning 5e compagnie depot Geneeskundige TroepenDateringJuni 1940FabrikantKoninklijke Begeer te VoorschotenDiameter40 mmMateriaalBronsEenheidGeneeskundige TroepenLandNederlandShare

Leave a comment