Skip to content Skip to footer

Penning Mobilisatie 1939 Ontwikkeling en Ontspanning (O en O) in zilver

4.8/5 - (31 stemmen)

Een zilveren penning voor O&O tijdens de Mobilisatie 1939. Deze penning werd door de de opperbevelhebber van de Landmacht en de Marine in het leven geroepen om bijzondere verrichtingen rondom Ontwikkeling en Ontspanning (O&O) te belonen. In het kader van Ontwikkeling en Ontspanning werden bijvoorbeeld cursussen gegeven aan gemobiliseerde militairen. Ook werden er sportwedstrijden en militaire marsen georganiseerd. De soldaten die dit verzorgden kregen erkenning middels deze penning voor Ontwikkeling en Ontspanning.

Op de voorzijde van de penning staat een soldaat in veldtenue met links ernaast Mobilisatie 1939. Aan de rechterzijde staat de tekst O en O. De achterzijde bevat de Nederlandse leeuw op een wapenschild met daarbij de mogelijkheid voor een inscriptie. De maker van deze penning, Cornelis Begeer te Utrecht, is ook op deze penning vermeld.

Penning Mobilisatie 1939 Ontwikkeling en Ontspanning (O en O) in zilver
TitelPenning Mobilisatie 1939 Ontwikkeling en Ontspanning (O en O) in zilverDatering1939 - 1940MateriaalZilverFabrikantCornelis Begeer te UtrechtLandNederlandShare

Leave a comment