Skip to content Skip to footer

Penning Schade Enquete Rotterdam 1940

5/5 - (2 stemmen)

Een prachtige penning die in 1940 werd uitgereikt aan leden en adviseurs van de Schade Enquete Commissie te Rotterdam. De voorzijde van de penning bevat de tekst “SCHADE ENQUETE ROTTERDAM 1940” met een beeltenis van de Sint-Laurenskerk te Rotterdam die door het bombardement op 14 mei 1940 zwaar beschadigd raakte. De achterzijde van de penning bevat het gemeentewapen van Rotterdam met erboven de tekst “INDIEN ‘T GEMEEN U ROEPT BESORGHT HET ALS UW EIGEN”. De penning werd ontworpen door medailleur Martinus Petrus Jacobus Fleur en heeft een diameter van 4 centimeter. De fabrikant van de bronzen penning is Koninklijke Begeer.

De Schade Enquete Commissie Rotterdam werd op 14 juni 1940 ingesteld en viel onder het departement van Financiƫn. Vanaf 3 juli 1940 konden mensen en bedrijven die schade hadden als gevolg van het bombardement op Rotterdam bij deze organisatie terecht. Er moest door de getroffenen opgaaf van schade gedaan worden door het invullen van formulieren. Vervolgens kon men een uitkering of een krediet krijgen zodat de schade vergoed en/of hersteld kon worden.

Penning Schade Enquete Rotterdam 1940
TitelPenning Schade Enquete Rotterdam 1940Datering1940Diameter40 mmMedailleurMartinus Petrus Jacobus FleurFabrikantKoninklijke BegeerLandNederlandShare

Leave a comment