Skip to content Skip to footer

Speldje Nederlandse Leeuw Je Maintiendrai Prins Bernhard Fonds

5/5 - (7 stemmen)

Een prachtig goudkleurig speldje met een Nederlandse Leeuw en eronder de tekst “Je Maintiendrai”. Het speldje is in 1940 ontworpen door het Propaganda-Comité voor Groot Brittannië en Ierland. De opbrengsten kwamen ten goede aan het Prins Bernhard Fonds. Dit fonds was op 10 augustus 1940 in Londen opgericht om financiële middelen te verzamelen voor de aankoop van oorlogsmateriaal. Omdat de eerste aankopen Spitfire vliegtuigen waren, staat het fonds ook wel bekend onder de naam ‘Spitfire Fund’.

De insignes konden besteld worden bij den Heer W.G. van Klaveren, Lensbury Club, Broom Road, Teddington in Middlesex. Er was geen precieze prijs vastgesteld voor het speldje. Al was het minimale bedrag dat verwacht werd 5 shilling per insigne. Door het dragen van het speldje kon je een blijk geven van vaderlandsliefde!

Speldje Nederlandse Leeuw Je Maintiendrai Prins Bernhard Fonds
TitelSpeldje Nederlandse Leeuw Je Maintiendrai Prins Bernhard FondsDatering1940LandNederlandOntwerperPropaganda-Comité voor Groot Brittannië en IerlandTen bate vanPrins Bernhard Fonds (Spitfire Fund)MInimale prijs5 shillingShare

Leave a comment